Шоколад і інші продукти з вмістом какао
Європейські експерти з шоколаду створили низку унікальних і впізнаваних ароматичних профілів, вдосконалюючи техніки для посилення смаку рідкісних какао-бобів. Щоб гарантувати незмінність смакових якостей та смакового потенціалу їхніх шоколадних цукерок, ЄВРОПА вжила заходів для оволодіння смаком та якістю.
Додавання певних рослинних жирів, крім какао-масла, до шоколадних виробів, максимум до 5%, повинно бути дозволено у всій Європі; ці рослинні жири повинні бути еквівалентами какао-масла і, отже, визначатись відповідно до технічних та наукових критеріїв.
Шоколад
Органічне виробництво означає стійку сільськогосподарську систему, яка розвивається з повагою до навколишнього середовища та добробуту тварин, але також включає всі інші етапи ланцюга постачання продуктів харчування.
Молочний шоколад
продукт, отриманий з какао-продуктів, цукрів та молока або молочних продуктів:
– не менше 25% сухих сухих речовин какао,
– не менше 14% сухих твердих речовин молока, отриманих шляхом часткового або повного зневоднення цільного молока, напів- або повністю знежиреного молока, вершків або з частково або повністю зневоднених вершків, масла або молочного жиру,
– не менше 2,5% сухих нежирних твердих речовин какао,
– не менше 3,5% молочного жиру,
– не менше 25% загального жиру (какао-масло та молочний жир).
Сімейний молочний шоколад
позначає продукт, отриманий з какао-продуктів, цукрів та молока або молочних продуктів, і який містить:
– не менше 20% сухих сухих речовин какао,
– не менше 20% сухих твердих речовин молока, отриманих шляхом часткового або повного зневоднення цільного молока, напів- або повністю знежиреного молока, вершків або з частково або повністю зневоднених вершків, масла або молочного жиру,
– не менше 2,5% сухих нежирних твердих речовин какао,
– не менше 5% молочного жиру,
– не менше 25% загального жиру (какао-масло та молочний жир).
Білий шоколад
позначає продукт, одержуваний з какао-масла, молока або молочних продуктів та цукрів, який містить не менше 20% какао-масла і не менше 14% сухих твердих речовин молока, отриманих шляхом часткового або повного зневоднення незбираного молока, напів- або повножирного молока, вершків , або з частково або повністю зневоднених вершків, масла або молочного жиру, з яких не менше 3,5% становить молочний жир.
Гарячий шоколад
позначає продукт, одержуваний з какао-продуктів, цукрів та борошна або крохмалю з пшениці, рису або кукурудзи, який містить не менше 35% сухих сухих речовин какао, включаючи не менше 18% какао-масла і не менше 14% сухого не- жирних твердих речовин какао і не більше 8% борошна або крохмалю.
Сімейний гарячий шоколад
позначає продукт, отриманий з продуктів какао, цукрів та борошна або крохмалю з пшениці, рису або кукурудзи, який містить не менше 30% сухих сухих речовин какао, включаючи не менше 18% какао-масла і не менше 12% сухого не- жирних твердих речовин какао і не більше 18% борошна або крохмалю.
Шоколад або праліне
позначає продукт у розмірі для одного вживання, що складається з:
– шоколад із начинкою, або
– окремий шоколад або їх поєднання або суміш шоколаду у значенні визначень, наведених у 3, 4, 5 або 6 та інших їстівних речовинах, за умови, що шоколад становить не менше 25% від загальної ваги продукту.
Юридична інформація
Директива 2000/36 / ЄС Європейського Парламенту та Ради від 23 червня 2000 року про какао та шоколадні продукти, призначені для споживання людиною
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A32000L0036
Положення про Європейські співтовариства (маркетинг какао та шоколадних виробів) 2003 (S.I. No 236 від 2003)
На додаток до вимог до маркування, викладених у Директиві, ці продукти також повинні відповідати загальним вимогам, встановленим Регламентом (ЄС) No 1169/2011 щодо надання споживачам інформації про харчові продукти.
Контакти
Info@bgleaders.com
info@pergale.lt