М’ясо птиці
ЄВРОПА ПРОПОНУЄ своє якісне м’ясо птиці, виготовлене за найвищими стандартами безпеки.
Європейський Союз є одним з найбільших у світі виробників м’яса птиці та нетто-експортером продукції птиці з річним виробництвом близько 13,4 млн. тонн.
У Європі процеси виробництва продуктів харчування для птиці повинні відповідати загальним вимогам до харчових приміщень, особливим вимогам у приміщеннях, де готуються, обробляються або переробляються харчові продукти, вимогам транспорту та обладнання, харчових відходів, водопостачання та особистої гігієни.
Більше того, європейські норми встановлюють правила щодо харчових добавок, що використовуються у продуктах харчування, що забезпечують високий рівень захисту здоров’я людини та високий рівень захисту споживачів, включаючи захист інтересів споживачів та чесну практику у торгівлі продуктами харчування, захист навколишнього середовища.
ЄС має стандарти маркетингу щодо продукції з птиці; вони призначені для поліпшення якості продукції та захисту споживачів. Ці стандарти встановлюють детальні правила, яким повинна відповідати продукція з птиці, щоб бути проданою. Загалом вони передбачають:
• торгові описи;
• оцінка якості;
• межі технічно неминучого вмісту води в м’ясі птиці, поглиненому під час переробки;
• визначення та маркування різних альтернативних методів виробництва птиці.
Для зазначення видів сільського господарства, за винятком органічного або біологічного землеробства, не використовуються інші терміни, крім зазначених нижче, та відповідні терміни на маркуванні в такому значенні:
• „Забезпечується…%…“:
• „Великий критий” („Вирощений у сараї”);
• ‘Вільний вибір’;
• ‘Традиційний вільний вигул’;
• «Вільний вигул – повна свобода».
Ці терміни можуть бути доповнені вказівками, що стосуються конкретних характеристик відповідних видів сільського господарства.
Європейський Союз також піклується про добробут курей. Він вводить мінімальні вимоги щодо захисту курей. Власник або утримувач курних ферм повинен вести облік для кожного будинку господарства:
• кількість заведених курчат;
• корисна площа;
• гібрид або порода курей, якщо вони відомі;
• за кожним контролем, кількість птахів, виявлених загиблими, із зазначенням причин, якщо вони відомі, а також кількість птахів, вибракованих з причиною;
• кількість курчат, що залишились у зграї після вивезення курей на продаж або на забій.
Ці записи зберігаються протягом принаймні трьох років і надаються компетентному органу під час проведення інспекції або за іншим запитом.
Спеціальний регламент встановлює положення, що стосуються максимального рівня залишків пестицидів у або на кормах рослинного походження.
Асортимент:
Свіже куряче м’ясо (цілі кури, четвертинки, філе, крила, ноги)
Куряче м’ясо (варене або гаряче копчення, інші продукти)
Юридична інформація
Положення про гігієну харчових продуктів
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A02004R0852-20090420
Положення про пестициди
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/ALL/?uri=CELEX%3A32005R0396
Положення про матеріали, що контактують з продуктами харчування
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:02004R1935-20090807
Положення про харчові добавки
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:02008R1333-20200702
ПОЛОЖЕННЯ про стандарти збуту м’яса птиці
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32008R0543
Положення про спільну організацію ринків сільськогосподарської продукції зі статтею 220, яка вказує на заходи щодо захворювань тварин та втрати довіри споживачів через ризики для здоров’я населення, тварин або рослин
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX:32013R1308#d1686e13405-671-1
про встановлення правил щодо повідомлень про ціни та виробництво.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32017R1185
Директива про захист курей, що утримуються для виробництва м’яса
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:02007L0043-20191214
Контакти
info@bgleaders.com
info@linasagro.lt
T.Sprindziunas@kggroup.eu