Заморожені хлібобулочні вироби
Європа ділиться своєю якісною замороженою випічкою, виготовленою з найвищими стандартами безпеки
Заморожені хлібобулочні вироби -Огляд
Заморожені хлібобулочні вироби – це продукти, що піддаються процесу “швидкого заморожування”, в якому вони пройшли відповідний процес заморожування, відомий як “швидке заморожування”.
Європейські норми застосовуються лише до продуктів харчування, які пройшли процес швидкого заморожування. Дозволеними кріогенними агентами є повітря, азот та вуглекислий газ, що відповідають певним критеріям чистоти.
Встановлені температури, при яких заморожена хлібобулочна продукція повинна розповсюджуватися та зберігатися, а також відповідні вимоги до маркування та процедури дотримання. Потрібно вказати мінімальну довговічність товару та відповідний проміжок часу, протягом якого продукт може зберігатися покупцем. Продукти повинні бути позначені як “швидко заморожені”. Швидкозаморожені продукти повинні бути упаковані у спеціальну упаковку, яка захищає їх від зовнішнього псування та висихання.
Вимоги до заморожування заморожених хлібобулочних виробів
Заморожені хлібобулочні вироби – це ті, що піддаються процесу “швидкого заморожування”, при якому використовують температурну зону максимальної кристалізації, тобто шокової заморозки, а потім продукт витримують (після термічної стабілізації) при температурі – 18 °C або нижче.
Швидке заморожування повинно проводитися негайно, із застосуванням відповідного технічного обладнання, на сировині, що має міцну, справжню та товарну якість. Тільки повітря, азот і вуглекислий газ, що відповідають певним критеріям чистоти, можуть використовуватися як кріогенні середовища (тобто при дуже низьких температурах). Європейська комісія встановлює критерії чистоти.
Відхилення від температури – 18 ° C для швидкозаморожених продуктів дозволяється під час транспортування та місцевого розповсюдження та в роздрібних вітринах. Відхилення в таких випадках не повинно перевищувати 3 ° C.
Специфіка упаковки та маркування:
Заморожені хлібобулочні вироби повинні бути упаковані в попередню упаковку, яка захищає їх від зовнішнього забруднення та висихання.
На маркуванні заморожених хлібобулочних виробів має бути назва продажу, позначення „швидко заморожена” та ідентифікація партії. Інша обов’язкова інформація варіюється залежно від передбачуваного споживача цього товару.
Контроль якості заморожених хлібобулочних виробів
Країни ЄС повинні забезпечити відповідність обладнання, яке використовується для швидкозаморожених продуктів, та проводити випадкові офіційні перевірки температури продуктів.
Комісія отримує повноваження щодо прийняття детальних правил відбору проб та контролю температури в режимах транспорту, складування та зберігання.
Держави-члени забезпечують, щоб процедура відбору проб та метод аналізу, необхідні для офіційного огляду температур швидкозаморожених харчових продуктів, проводились відповідно до положень, описаних у Регламентах.
Асортимент заморожених хлібобулочних виробів
• Хлібні вироби
• Солодкі продукти
• Солоні продукти
• Бутерброди
• Макарони
• Продукти для піци
• Вироби з тіста
Юридична інформація
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=LEGISSUM%3Al21116
Правила, що регулюють швидке заморожування, пакування, маркування та перевірку заморожених хлібобулочних виробів.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex:32005R0037
Моніторинг температур у транспортних засобах, складування та зберігання заморожених хлібобулочних виробів, призначених для споживання людиною.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex:31992L0002
Процедура відбору проб та метод аналізу для офіційного контролю температур заморожених хлібобулочних виробів, призначених для споживання людиною.
Контакти
Info@bgleaders.com
info@mantinga.lt (хліб, солодка випічка, сире тісто)
vduona@vduona.lt (темний хліб та пшеничні хлібні вироби)